Spring naar inhoud

Gratis ebooks

Ben je op zoek naar gratis ebooks en hou je van spannende, korte verhalen? Download dan hier de thrillers die ik gratis beschikbaar stel, zodat je met mijn werk kennis kunt maken.

Mijn gratis korte verhalen

Hieronder vind je de gratis ebooks die ik op dit moment aanbied. De Afvallige is een kort sciencefictionverhaal, Nooit meer dansen is een minithriller en Afvoer is een spannend verhaal over tijdreizen. Ik blijf bij je gaat over de onvoorwaardelijke liefde tussen twee zussen, die de dood overstijgt. De wraak van de Zwarte Mokum is een Halloween-horrorverhaal dat ik schreef voor een wedstrijd. Zusje schreef ik als een kort griezelverhaal dat in een bundel van internationale auteurs is opgenomen.

Sommige van de verhalen zijn ook vertaald in het Engels en in andere talen.

Wil je me helpen met een beoordeling of recensie?

Nadat je deze gratis ebooks met korte verhalen van mijn hand hebt gelezen, zou ik prijs stellen op een korte recensie via een van de gebruikelijke kanalen (Hebban, Goodreads, Kobo, bol.com, Apple Books). Daarmee help je me om mijn werk verder onder de aandacht te brengen! Ik ben ook heel benieuwd wat je van mijn verhalen vindt.

De Afvallige

Ik ben Jack. Vernoemd naar Johannes, een van de apostelen uit een vergeten verhaal dat niemand meer interesseert. Dat is ook zo ongeveer het enige wat ik weet van mijn verleden. Mijn ouders zijn jaren geleden opgepakt en afgevoerd. Ze hielden zich bezig met ‘staatsondermijnende aangelegenheden’, zoals ze dat noemen. Via het supersnelrecht zijn ze veroordeeld. Waarschijnlijk zijn ze dood. Of anders kwijnen ze langzaam weg op een van die gevangeniseilanden voor de kust, waar alles nog erger schijnt te zijn. Ik weet niets van hun lot en dat van mijn zus. Acht jaar zat ik binnen de muren van de campus. Er zitten alleen jongens. Meisjes gaan naar aparte locaties, zo heb ik me laten vertellen. Op de campus mocht ik leren en werken op kosten van de staat, maar wat voor zin heeft dat als je iedereen van wie je houdt kwijt bent?

Dit is een op zichzelf staand verhaal dat je los kunt lezen. Het zal echter op een later moment ook een vervolg krijgen in een langer verhaal.

Dit ebook is gratis te downloaden via Smashwords, Kobo of iTunes.

Afvoer

Moe en teleurgesteld in het leven probeert Janne zich te ontspannen in bad. Eenenveertig jaar. Wonend in een klein flatje. Verlaten door haar vriend. De klootzak. Haar benen zijn slap, er zit te veel grijs in haar haren. Om over de rimpels in haar gezicht nog maar te zwijgen. Te oud om nog kinderen te kunnen krijgen. Wat zou het fijn zijn om de klok terug te kunnen draaien. Om het leven een andere wending te laten nemen. Soms, heel soms, komen wensen uit. Zie je dat doucheputje, waardoor het water de afvoer in kolkt? Concentreer je op de beweging van het water. Geef jezelf over en laat je meevoeren naar de badkamers uit jouw verleden. Maar pas wel op wat je doet. Je keuzes kunnen verstrekkende gevolgen hebben.

Dit ebook is gratis te downloaden via Smashwords, Kobo of iTunes.

Gratis e-book Ik blijf bij je

Ik blijf bij je

Papa en mama hebben lang getwijfeld om op vakantie te gaan. En nog langer getwijfeld of we wel naar dezelfde camping moesten gaan. Al die herinneringen… Maar nu die vreselijke dag bijna een jaar geleden is, willen ze het leven weer omarmen. Het oppakken waar we het de afgelopen herfst achter hebben gelaten. Ik probeer me de leuke dingen voor de geest te halen, maar telkens begint die bal in mijn buik weer op te spelen. Alle dingen die ik met mijn zusje heb gedaan. En alle dingen die we nog moesten doen, maar die we nu nooit meer zullen doen.

Dit ebook is gratis te downloaden via Smashwords, Kobo of iTunes.

Gratis ebook: de WRAAK VAN DE ZWARTE MOKUM

De wraak van de Zwarte Mokum

Tijdens het loshalen van de planken in het historische grachtenpand aan de Leliegracht in Amsterdam, viel hem het schitterende voorwerp tussen het vermolmde hout op. Hij tastte tussen de halfvergane vloerdelen en pakte het op. Hij opende zijn vuist en daar lag hij: een glimmende, zwarte kastanje. Daar leek het althans op. Zijn mond viel open van verbazing. Terwijl hij in de donkere fonkeling staarde, herinnerde hij zich het bordje bij de deur. Hier woonde ooit Manus Elmas, de beroemde diamantslijper die in 1731 de grootste zwarte diamant ooit sleep. Klaas voelde de adrenaline door zijn aderen pompen. Vlug sloot hij zijn vingers om het juweel.

Dit ebook is gratis te downloaden via Smashwords, Kobo of iTunes.

Zusje

Tweelingen zijn geen gewone zussen. Ze zijn onafscheidelijk en hebben een band voor het leven. Dat weet iedereen die zelf als tweeling geboren is. Als je niet de helft van een tweeling bent, dan zul je het nooit helemaal kunnen begrijpen.

Een kort horrorverhaal dat ik schreef voor een bundel van horrorverhalen van internationale auteurs.

Dit ebook is gratis te downloaden via Smashwords, Kobo of iTunes.

Nooit meer dansen

Onwillekeurig denk ik weer aan het dansen van Véronique. Het eeuwige dansen, die stomme muziek, waarvan ik dacht dat er nooit een einde aan zou komen.
Als ik stop met dansen, ben ik dood, zei ze altijd. Een voorspellende gave, dat moet ik haar nageven.

Dit ebook is gratis te downloaden via Smashwords, Kobo of iTunes.

Meer gratis ebooks downloaden?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe spannende gratis ebooks? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief en ik laat het je als eerste weten. Of ga naar Gratis-Boek.nl: op deze site vind je honderden gratis ebooks in alle genres.
© 2019 Edward Hendriks en DYC media. Alle rechten voorbehouden.