Spring naar inhoud

Schrijftips nodig? Ik heb er ook nog wel een paar!

Vrijwel iedere schrijver doet het: schrijftips geven. Zodat die lezers op hun beurt schrijvers kunnen worden om vervolgens ook schrijftips te kunnen geven. Goed, ik dacht: laat ik geheel aan de verwachtingen voldoen en ook maar eens beginnen met schrijftips. Ik heb er tenslotte een heleboel gehoord/in mijn hoofd/op mijn Mac staan. Vanaf nu vind je hier dus regelmatig een schrijftip. Laat me gerust weten wat jouw ervaringen of tips zijn. Ik ben benieuwd.

Schrijftip #1: maak af wat je begint

Misschien wel de allerbelangrijkste schrijftip ooit. Begin je met een verhaal? Zorg er dan voor dat je het afmaakt! Hier stranden de meeste wannabe-schrijvers al. Beginnen is makkelijk. Doorgaan en volhouden is moeilijk. Ja, onderweg krijg je andere ideeën. Ideeën die misschien nog beter lijken. Aanlokkelijk genoeg om je schrijfsel aan de kant te schijven en helemaal opnieuw te beginnen. Niet doen! Schrijf ze even snel op in een documentje. Dan kunnen ze uit je hoofd en kun jij verder met je roman, verhaal, novelle, of wat je dan ook maar wilt schrijven. Echte schrijvers herken je aan hun doorzettingsvermogen. Ze weten dat ze een geestelijke marathon moeten afleggen. Ze laten zich niet van hun doel afleiden, voordat ze het hebben bereikt. En dat is precies wat jij ook gaat doen.

Beeld: Andrew Hurley

Gepubliceerd inSchrijftips
© 2019 Edward Hendriks en DYC media. Alle rechten voorbehouden.