Spring naar inhoud

Binnenkort: De heks van de Bergweg

Op 18 oktober verschijnt mijn nieuwe e-book: De heks van de Bergweg. Het is een jeugdthriller over een groep vrienden die op het punt staat de basisschool te verlaten. Dit is mijn eerste boek voor de leeftijdscategorie van ongeveer 10-13 jaar.

De flaptekst:

Het zijn die lange, laatste dagen voor de vakantie. En tegelijk de laatste dagen van de vrienden Kasper, Dennis, Rik en Ellie op de basisschool. Van meester Patrick moeten ze nog een werkstuk maken over hun grootste angsten. Maar eigenlijk willen de vrienden gewoon nog één groot avontuur samen beleven. Als ze tijdens een spetterend watergevecht op het kerkhof bij Kasper in de straat worden opgesloten door de grootste pestkoppen uit de buurt, bedenken ze samen met de oudere buurjongen Govert een ludieke wraakactie, die helemaal uit de hand lijkt te lopen. Tot overmaat van ramp blijken de geruchten over het heksenkerkhof in de moestuin van mevrouw Witteveen weleens waar te kunnen zijn. En dan is er geen weg meer terug… Deze zomer zullen de vrienden ieder hun grootste angsten moeten overwinnen. 

Een spannend verhaal over vriendschap, afscheid nemen, pesten, verliefdheid en het overwinnen van angsten.

Enkele reacties van proeflezers:

Het verhaal heeft een spannende afloop, het plot past bij het verhaal. Ik vond het een spannend boek, en zou zeker aanraden dit te lezen… als je geen zwakke maag hebt…

Het einde is super en goed uitgedacht , het verhaal is goed opgebouwd, qua structuur en spanning, vlot leesbaar en begrijpelijk. De personages komen goed tot en recht en de lezers kunnen zich volledig inleven in de wereld van de kinderen en de obstakels die ze in het echte leven tegenkomen of ondervinden. Ze kunnen er lessen uitleren hoe het pesten de levens van kinderen kunnen beïnvloeden en de kracht van vriendschap.

Ik kan als volwassene zeggen dat ik enorm heb genoten van het boek. Het is erg spannend, af en toe een beetje mysterieus en griezelig, en ik denk dat het zeker zal aanslaan bij de beoogde doelgroep. Het is een thema dat de jeugd wel zal aanspreken. Ook het aanspreekbaar maken van dat iedereen wel voor iets bang is en de uitwerking ervan (begin en einde) is zeer goed doordacht. Zeker ook de benoeming van het verliezen van je basisschool vrienden bij de overgang naar het middelbaar.

Het boek De Heks van de Bergweg gaat over vriendschap en het overwinnen van angsten. Edward heeft het boek in een vlotte, fijn leesbare stijl geschreven. Voor de doelgroep (jeugd tot 13) is het een spannend verhaal met een verrassend einde. Je wil het in een keer uitlezen, zo spannend is het. De boodschap die ik eruit haalde is, koester je vriendschap en maak wat van je leven. 

De heks van de Bergweg verschijnt op 18 oktober 2019, in eerste instantie alleen als e-book. Het is nu al vooruit te bestellen. Je kunt het boek lezen op een tablet, smartphone of e-reader.

Het is onder andere verkrijgbaar via bol.com, Kobo en Apple Books.

Kun je niet wachten met lezen? Via Smashwords kun je alvast een voorproefje downloaden…

Gepubliceerd inDe heks van de Bergweg
© 2019 Edward Hendriks en DYC media. Alle rechten voorbehouden.