Spring naar inhoud

Gratis lezen: De Afvallige

Ik ben Jack. Vernoemd naar Johannes, een van de apostelen uit een vergeten verhaal dat niemand meer interesseert. Dat is ook zo ongeveer het enige wat ik weet van mijn verleden. Mijn ouders zijn jaren geleden opgepakt en afgevoerd. Ze hielden zich bezig met ‘staatsondermijnende aangelegenheden’, zoals ze dat noemen. Via het supersnelrecht zijn ze veroordeeld. Waarschijnlijk zijn ze dood. Of anders kwijnen ze langzaam weg op een van die gevangeniseilanden voor de kust, waar alles nog erger schijnt te zijn. Ik weet niets van hun lot en dat van mijn zus. Acht jaar zat ik binnen de muren van de campus. Er zitten alleen jongens. Meisjes gaan naar aparte locaties, zo heb ik me laten vertellen. Op de campus mocht ik leren en werken op kosten van de staat, maar wat voor zin heeft dat als je iedereen van wie je houdt kwijt bent?

Een fragment uit mijn korte sciencefictionverhaal De Afvallige, dat ik schreef voor een leesbevorderingsproject van de Lions Club.

Je kunt het hele verhaal nu gratis downloaden via Smashwords. Mocht je het liever via Kobo of iTunes willen downloaden, dan kan dat ook.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Daarom vraag ik je vriendelijk om na het lezen een recensie op Smashwords of op een andere site achter te laten achter te laten.

Gepubliceerd inGratis e-bookKorte verhalen
© 2019 Edward Hendriks en DYC media. Alle rechten voorbehouden.