Spring naar inhoud

Het vervolg op Bloedgeld?

Nu het ruim acht maanden geleden is dat mijn debuut ‘Bloedgeld’ uitkwam, krijg ik van veel mensen steevast de vraag: ‘En, komt het vervolg er al aan?’ Nu heb ik eigenlijk niks met vervolgverhalen. Bovendien is het verhaal van Bloedgeld al helemaal verteld. Er is geen reden meer om Wessel en Sanne (laat staan Giorgio) verder te gaan volgen. Dus nee, er komt geen vervolg. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen tweede boek komt. Want dat komt er wél.

Het is mooi dat het me is gelukt, een boek uitgeven met de steun van vrienden, familie en aandeelhouders via TenPages.com. Maar nu komt het erop aan: kan ik ook een tweede boek schrijven en publiceren? Zonder de wetenschap dat mijn boek hoe dan ook wordt uitgegeven (ik had het immers ‘gehaald’ op TenPages.com, waardoor ik verzekerd was van uitgave)? Een tweede boek is moeilijker dan het debuut, hoor je vaak. De verwachtingen zijn hooggespannen. Het moet allemaal beter, spannender, ingenieuzer. Soms heeft een ‘schrijver’ ook maar één verhaal te vertellen en houdt het daarna op. Wat mij betreft trouwens niet. Na ‘Bloedgeld’ heb ik de smaak wel te pakken. Ik zou graag meer boeken schrijven, al ben ik me ervan bewust dat ik daarvan niet kan leven (voorlopig niet, althans). Schrijven blijft voorlopig dus een hobby (weliswaar een serieuze) die naast mijn werk als freelance copywriter uitgeoefend moet worden.

De afgelopen maanden (alweer ruim 1,5 jaar, besef ik mij) ben ik bezig geweest met Het Tweede Boek. Ik ben inmiddels bijna zover dat ik het manuscript aan proeflezers kan sturen. Ik ben benieuwd wat voor reacties ik erop krijg. Mijn nieuwe boek wordt weliswaar weer een thriller, maar is buiten dat volkomen anders dan ‘Bloedgeld’. Géén zonnige vakantiethriller dit keer. De sfeer is donkerder en het verhaal speelt zich gewoon in Nederland af. Naar mijn eigen bescheiden mening wordt het beter én veel spannender dan mijn debuut. Al is dat uiteindelijk natuurlijk aan de lezers om te beoordelen.

De werktitel van mijn manuscript luidt ‘Het Bloedverbond’ (toch weer iets met bloed, hè). Een tipje van de sluier:

Sander Thijssen is chief financial officer van een middelgrote bank en heeft schijnbaar alles: een leuk gezin, een mooi huis en een dure SUV op de oprit. Maar als Sander onder druk van de crisis in de bankenwereld op het punt staat de belangrijkste zakelijke beslissing van zijn carrière te nemen, krijgt hij een telefoontje dat alles wat hij heeft opgebouwd in één keer dreigt om te kegelen. Hij wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan met een incident dat ruim vijfentwintig jaar eerder plaatsvond en waarvan hij hoopte het achter zich te kunnen laten. Waarom wordt dit noodlottige ongeval juist nu opgerakeld? En was het wel een ongeval? Hoe ver gaat Sander om zijn carrière, zijn gezin en zijn eigen leven te redden?

De komende tijd ga ik jullie op de hoogte houden van het proces tot het uitgeven van mijn nieuwste thriller. Ik denk er nog even over na via welke kanalen ik dat precies ga doen (zal ik een auteurswebsite lanceren of weer een aparte boeksite zoals deze?). Volg in ieder geval mijn Twitter-account en mijn Facebook-pagina, dan blijf je helemaal bij.

Gepubliceerd inBloedgeldGezworen vrienden
© 2019 Edward Hendriks en DYC media. Alle rechten voorbehouden.