Spring naar inhoud

Lees gratis een eerste hoofdstuk van ‘Geen weg terug’

ThrNet zoals Volmer een bloedhekel heeft aan te laat komen op afspraken die zijn carrière voorgoed kunnen veranderen, haat hij de koude natheid van de winter, zeker wanneer hij ‘s avonds in de stromende regen op onverlichte provinciale wegen zoals deze moet rijden.

Het kost hem moeite zijn blik los te rukken van de als griezelig dunne armen over de voorruit wuivende ruitenwissers en zich op het wegdek te concentreren. Op wat zichtbaar is van het asfalt, en op het moment is dat niet veel meer dan een halfvergane middenstreep, waar hij vervolgens maar zo dicht mogelijk met zijn Q7 tegenaan schurkt.
Hij ziet niet helemaal goed als het donker is. Een milde vorm van nachtblindheid. Maar hij is sowieso te ijdel om een bril te dragen voor het autorijden en heeft het van zichzelf geaccepteerd.
Het zijn slechts kleine ongemakken die zijn prestatie vanavond niet in de weg mogen staan. Het gesprek kon alleen ‘s avonds plaatsvinden. En sinterklaasavond, dat dit jaar ook nog eens op zaterdag valt, was de enige mogelijkheid op korte termijn.
Als hij ooit heeft moeten presteren, dan is dat op déze avond. Afgezien van die ene fatale avond, twaalf jaar geleden dan. Toen faalde hij en hij heeft zich heilig voorgenomen dat dat nooit meer gaat gebeuren. Hij weet dat hij één kans heeft en dat hij die moet grijpen. En Van Kempen mag dan een oneerlijke concurrent zijn, hij heeft wel gelijk als hij zegt dat De Leeuw geen concessies aan haar medewerkers doet.

Gepubliceerd inGeen weg terugGratis e-book
© 2019 Edward Hendriks en DYC media. Alle rechten voorbehouden.