Spring naar inhoud

Interview op Boekschrijven.nl

Van Boekschrijven.nl, een website met schrijftips door schrijfcoaches, kreeg ik een uitgebreide vragenlijst toegestuurd. De vragen gingen over mijn schrijfdroom, het schrijfproces en hoe ik mezelf er toe kan zetten om te gaan schrijven. Mijn antwoorden op die vragen kun je lezen in het complete interview dat op Boekschrijven.nl is gepubliceerd.

Hieronder een kort fragment uit het interview:

Wilde je altijd al schrijver worden?
Als kind wilde ik graag striptekenaar worden. Ik was altijd verhaaltjes aan het tekenen en ik bedacht mijn eigen stripfiguren. Ik heb daarmee ook nog eens op een of andere stripbeurs gestaan. Geschreven verhalen kwamen daar op een gegeven moment bij, getypt op een toen al ouderwetse typemachine met scheve letters. Echt enthousiasme voor schrijven kwam op de middelbare school, waar ik een leraar Nederlands had die het leuk vond om ons opstellen te laten schrijven. Ik herinner me dat ik altijd meer schreef dan het minimale aantal aan bladzijden dat je moest schrijven.

Ik heb uiteindelijk communicatie gestudeerd en ben in verschillende banen (onder meer als copywriter bij reclamebureaus) blijven schrijven. Nu verdien ik als freelancer mijn geld met het schrijven in opdracht en besteed ik wat ‘verloren uurtjes’ aan creatief schrijven voor mijzelf.

Wie zijn jouw 3 favoriete schrijvers?
Stephen King. Hij is absoluut de meester in het oproepen van spanning en zijn boeken kunnen mij meestal niet dik genoeg zijn. Hij is zo’n schrijver van wie ik zeg: ik wou dat ik zo konschrijven.
Isaac Asimov. Door het lezen van zijn science fiction-boeken werd ik zelf ook geïnspireerd om te gaan schrijven. Zijn boek ‘Zonsondergang’ over een verre wereld met meerdere zonnen, waarvan er altijd wel een aan de hemel staat is bijzonder intrigerend en staat bol van de symboliek. Na het lezen daarvan wilde ik zelf ook science fiction schrijven.
Niccolò Ammaniti. Bijzonder hoe hij erin slaagt met zo weinig woorden zo’n sterke karakters en werelden te schetsen. Heel humoristisch ook. Hier had trouwens ook Roald Dahl kunnen staan. Ik lees zijn kinderboeken nu met veel plezier aan mijn oudste dochter voor. Wát een talent had die man.

Lees het hele interview met Edward Hendriks op Boekschrijven.nl.

Gepubliceerd inNieuws
© 2019 Edward Hendriks en DYC media. Alle rechten voorbehouden.